Ruim 25 jaar ben ik praktiserend fysiotherapeut geweest en sinds 1990 hanteer ik de haptonomische principes in mijn werk. Deze combinatie maakt dat ik een uitgebreide kennis heb van het menselijk lichaam en van de processen binnen het gevoelsleven van de mens. Sinds tien jaar ben ik gediplomeerd haptonomisch begeleider (haptotherapeut) en heb ik hierin een cliëntenkring opgebouwd.

Ik heb een groot vertrouwen in het vermogen van ieder mens om vanuit het gevoel te komen tot inzicht, verandering, herstel van de balans in onszelf en in relatie tot anderen en de omgeving. Dat is wat mij inspireert en wat ik altijd wil aanspreken in mezelf en bij mijn cliënten.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door zorgvuldig, samen met de cliënt, stap voor stap te komen tot het met elkaar gestelde behandeldoel. Samen, niet alleen maar wel zélf.

De opleidingen tot haptonomisch begeleider heb ik gevolgd aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave (Dhr. F. Veldman) en bij Synergos. De opleiding voor pré- en postnatale ouders en kindbegeleiding heb ik in 1998 met succes afgerond. De opleiding voor individuele haptonomische begeleiding heb ik ook met succes afgerond in 2005

Door nascholingen te volgen blijf ik mij verder ontwikkelen.